Szybka pasta jajeczna z Thermomix

Jako, że śniadanie to najważniejszy posiłek, a nie zawsze starcza nam na niego czasu to dziś „na tapecie” – szybka pasta jajeczna.  My dodatkowo usprawniliśmy pracę przy krojeniu wykorzystując do tego Thermomix. Skorzystanie z robota kuchennego sprawiło, że zaoszczędziliśmy czas na krojeniu
i mieszaniu, jednak zawsze można to równie skutecznie wykonać metodą tradycyjną.

W naszym domu pasta jajeczna przygotowywana była od lat możliwe najprościej, z jajek, cebuli i majonezu doprawionych solą i pieprzem. Taka smakuje nam najbardziej, jednak jesteśmy otwarci na eksperymenty.

Jajka na śniadanie to naszym zdaniem doskonały pomysł na początek dnia, sycą na bardzo długo, niezależnie od formy podania. Na naszym blogu z pewnością znajdziecie wiele przepisów na jajka.

Pasta jajeczna

Do przygotowania pasty użyliśmy:

  • 10 jajek ugotowanych wcześniej na twardo
  • 1 średniej wielkości cebulę ok.80g
  • 3 łyżki stołowe majonezu (u nas „kielecki”)

W pierwszej kolejności w Thermomixie przez 30 s siekamy cebulę ustawiając obroty ma 3,5-4. Następnie dodajemy pozostałe składniki i przez 30 s miskujemy na poziomie 4.  I voila pasta jajeczna gotowa. Smacznego!

Więcej zdjęć naszych potraw znajdziecie na naszym profilu na Instagramie – zapraszamy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dodaj komentarz