Szybka ochłoda w upalne dni – sorbet truskawkowy z Thermomixa. Ten niewymagający deser zajmie mniej niż 2 minuty, a do jego przygotowania wystarczą 3 składniki. Oczywiście sorbet można przygotować w innym urządzeniu niż Thermomix, ważne by miał funkcję kruszenia lodu.
Czego trzeba do przygotowania sorbetu truskawkowego? Oczywiście truskawek – w tym przypadku
450 -500 g mrożonych, 4-5 łyżek cukru i 1 dojrzały banan.
Cukier w robocie mielimy na cukier puder, dodajemy mrożone truskawki i ustawiamy obroty 8,
czas ok. 30 sekund. Następnie dodajemy banana i znów miksujemy ( u nas najczęściej te same ustawienia).
Sorbet truskawkowy gotowy, w czasie krótszym niż przeczytanie tego wpisu. Smacznego!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn