Duszone podudzia z kurczaka z szybkowaru

Brakuje Ci czasu na zdrowy obiad – duszone podudzia z kurczaka z szybkowaru z warzywami zrobisz w ok. 20 minut. Tak niewiele czasu potrzeba, aby przygotować kurczaka w szybkowarze i zjeść pełnowartościowy posiłek.  Gorąco polecamy.

duszone podudzia z kurczaka z szybkowaru

Duszy kurczak z szybkowaru - składniki

  • podudzia z kurczaka – 6-8 sztuk
  • ziemniaki ok. 0,5 kg
  • 6-8 pieczarek średniej wielkości
  • 1 średnia cebula
  • 2 pomidory
  • 2 marchewki
  • przyprawa do kurczaka
  • łyżka koncentratu bulionu warzywnego ( u nas z Thermomixa, ale może być kostka rosołowa)
  •  3 łyżki oliwy
  • ulubione przyprawy
  • 100 ml wody

Podudzia z kurczaka umyć i przełożyć do miski. Z przypraw i oliwy przygotować szybką marynatę, którą smarujemy podudzia. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na sporej wielkości kawałki. Wszystko przekładamy do szybkowaru i podlewamy wodą. Dusimy w szybkowarze przez ok. 20 minut, po czym możemy kosztować to jednogarnkowe danie.

Oczywiście do przepisu można wykorzystać inne warzywa, które aktualnie posiadasz w lodówce – duszone podudzia z kurczaka z szybkowaru, to danie które ma niekończenie wiele wariantów.

Życzymy smacznego i zapraszamy po inne nasze przepisy na Instagram.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dodaj komentarz